Concert 6 mei Markiezenhof in Bergen op Zoom

Programmatoelichting

“The Czech-American Connection”

Met 2 Tsjechische fluitistes in een kwartet ontkom je er niet aan om een werk van de grote Antonin Dvorak aan te pakken. Met zijn “American Quartet” leggen we gelijk de link met werken van 2 opmerkelijke Amerikaanse componisten: Nicole Chamberlain en George Gershwin.
Chamberlain is jouw gids in de bekende Franse wijk in New Orleans, terwijl Gershwin ons meeneemt naar het Broadway van 100 jaar geleden.

En omdat het ook 100 jaar geleden is dat Claude Debussy overleed, speelt BEAU4 een hommage aan deze Franse grootmeester. Je hoort niet alleen zijn prachtige “Arabesques” maar ook een originele transcriptie van zijn “Children’s Corner” en HET solostuk voor de dwarsfluit “Syrinx”. Want iedereen houdt toch van een beetje Debussy op de zondagmorgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *